Stieg Larssons enke skuffet: Nu kommer ny bog om Lisbeth Salander

Den afdøde forfatter Stieg Larssons bøger om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist får igen nyt liv. Det sker med hjælp fra forfatteren David Lagercrantz, oplyser Sydsvenskan.se.

Stieg Larssons Millennium-bøger "Mænd som hader kvinder", "Pigen der legede med ilden" og "Luftkastellet der blev sprængt" blev en succes i hele verden, men i 2004 døde Larsson, og det samme gjorde historierne om de to.

Nu har Larssons forlag Norsted underskrevet en kontrakt med David Lagercrantz, der skrev bogen "Jeg er Zlatan", om at fortsætte Millenium-serien.

Efter planen udkommer den fjerde bog i serien i august 2015.

Nordsteds forlagschef Eva Gedin siger i en pressemeddelelse, at David Lagercrantz er valgt, fordi han er god til "at finde den rette tone og stemme". Derudover har han bred erfaring og er "god til at engagere læsere i alle aldre".

- David Lagercrantz skal følge op på alle hovedpersonerne, persongalleriet og de tråde, der er lagt ud i de tidligere romaner, men samtidig skabe sit eget, siger Eva Gedin.

David Lagercrantz debuterede i 1997 med bogen "Göran Kropp 8000 plus" og han har siden skrevet om dobbeltdrabet i Åmsele.

I 2001 kom hans første roman "Stjärnall", og derefter kom yderligere fire romaner. I 2011 kom Zlatan-biografien.

- Jeg er i gang med at skrive, og det er vanvittig sjovt. Det er en fantastisk verden at stige ind i, siger Davis Lagercrantz i pressemeddelelsen.

Stieg Larssons samlever Eva Gabrielsson er skuffet.

- Jeg synes, at det er forkert, og at det er ren kommercialisering. Jeg ved jo, at Stieg aldrig nogensinde ville gå med til sådan noget som det her, siger hun til Svenska Dagbladet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip