Stigning i skattegæld er bremset op

Tallet udgør et fald fra 2011 på 0,4 milliard kroner, og dermed ser det ud til, at den eksplosive vækst de samlede skatte- og afgiftsrestancer, der har præget årene siden finanskrisen brød ud i 2008, er stoppet.

Før finanskrisen og den efterfølgende økonomiske afmatning lå de samlede skatte- og afgiftsrestancer inklusive hensættelser i niveauet omkring 35 milliarder kroner.

Fraregner man de hensættelser, som Skat bogfører i forbindelse med, at skattevæsenet opgiver at inddrive en gæld, så tegner der sig dog et lidt andet billede. Eksklusive de beløb, der er hensat til forventet tab, udgjorde skatte- og afgiftsrestancerne ifølge Danmarks Statistik i 2012 51,8 milliarder kroner. Det er en stigning på 2,7 milliarder kroner - eller 5,5 procent - i forhold til året før.

Lidt firkantet kan man derfor konkludere, at beløbet, som borgere og virksomheder skylder Skat - og som skattevæsenet vurderer, det har en chance for at få kradset ind - bliver ved med at stige. 

Skat overtog i 2005 ansvaret for den samlede inddrivelse af gæld til det offentlige i Danmark. Tidligere stod Skat kun for virksomhederne - mens borgernes skatteligning og -gæld var en kommunal opgave.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip