Stjal for millioner: Ved at google lurede design-tyve, hvor de skulle slå til

Skrevet af Kirstine Petersen

01/02/2015

Dagens topnyheder

Politiet taler nu ud om den metode, seks, snu tyve brugte, da de stjal designermøbler for millioner af kroner sidste år.

- Det er tydeligt, at mange af de huse, der blev begået indbrud i, var til salg, fortæller vicepolitiinspektør i Sydøstjyllands Politi Carit Andersen, der er efterforskningsleder på sagen, ifølge Horsens Folkeblad.

- Modus i denne sag har været, at man på nettet kunne følge med i annonceringer af boliger til salg. De (tyvene red.) har reageret på annoncer, hvor de kunne se, at der var billeder af interessante huse med dyrt inventar, uddyber han.

Læs også: Tyve taget på fersk gerning på Google Streetview: Nu er de muligvis identificeret

Mændene blev anholdt under en politiaktion den 4. november sidste år på forskellige adresser i Stensballe, Horsens og Aarhusområdet.

Carit Andersen kalder tyvene særdeles professionelle:

- Det, der gør denne sag anderledes, er organiseringen i det. Det er evnen til at gennemføre indbruddene og få formidlet de stjålne effekter videre til købere rundt om via forskellige kanaler, siger han.

Mændene er nu sigtet og fængslet for indbrud og hæleri af designermøbler for et millionbeløb, men det er værd at overveje for eftertiden, hvilke billeder, der lægges på nettet af ens hus ved hussalg eller blot på Facebook, hvor andre og måske uønskede brugere kan kigge med.