Stjerne-quarterback lander historisk stor kontrakt

700 millioner kroner for fem års arbejde. Det er, hvad Cam Newton, quarterback for NFL-holdet Carolina Panthers, kan sætte ind på bankbogen, hvis han opfylder sin nye kontrakt med klubben.

Parterne underskrev natten til onsdag dansk tid en ny aftale med de mange cifre, og aftalen kan gøre Newton historisk.

Aftalen er strikket sådan sammen, at hvis Newton opnår alle bonusser i kontrakten, vil han i de tre første år få 457 millioner kroner, hvilket vil være den største udbetaling for en treårig periode i NFL's historie. Det fortæller NFL Networks ekspert Ian Rapoport.

- Jeg har hele tiden sagt, at Cam er vores holds quarterback. Vi er henrykte over, at vi har fået forlængelsen på plads, siger klubbens general manager, Dave Gettleman, ifølge AFP.

Af de 700 millioner, som kontrakten potentielt kan udløse, er Newton sikker på at få de 405 millioner, uanset om han så er skadet i hele kontraktperioden.

Cam Newton blev valgt som den første af alle spillere i draften i 2011, og han har lige siden været holdets startende quarterback.

Han har ført holdet i slutspillet i de seneste to sæsoner, og i 2014-sæsonen førte han ligeledes holdet til den første slutspilssejr i næsten et årti.

/ritzau/

Dagens Gossip