Stjerne: Transkønnet danskerrolle er svær

Eddie Redmayne brillerede i rollen som den lammede fysiker Stephen Hawking i filmen "The Theory of Everything", og til vinter er den 33-årige brite aktuel i endnu en biografisk film.

Den Oscar-vindende skuespiller indtager nemlig rollen som den danske kvinde Lili Elbe, der blev født som manden Einar Wegener, men blev den første identificerede person i verden til at få foretaget en kønsskifteoperation.

Rollen i "The Danish Girl" har krævet omfattende forberedelser for at indkapsle Elbe, fortæller Redmayne i et interview med magasinet Out.

- Folk har været så venlige, generøse og åbne med at dele deres erfaringer. Stort set alle de transkønnede mænd og kvinder, jeg har mødt, har sagt, at jeg kunne spørge dem om hvad som helst, siger skuespilleren, der er klar over, at filmen kan få en vigtig rolle i debatten om transkønnede.

- Jeg føler, jeg har fået denne ekstraordinære mulighed for at spille denne kvinde, og med rollen kommer der et ansvar om at oplyse publikum. Det er både svært og kompliceret, mener Redmayne.

Selv synes skuespilleren, der privat er gift med pressesekretæren Hannah Bagshawe, at han kan have både feminine og maskuline træk.

- Det kommer an på, hvad man tænker som værende maskulint og feminint, men jeg er meget musikalsk og interesseret i teater og kunst men også i sport, så mit spektre er meget bredt. Jeg kan se, at andre mennesker ser feminine træk i mig, siger skuespilleren.

Eddie Redmayne, der har været ungdomskammerat med prins William, har læst kunsthistorie ved Cambridge University. Senere kastede han sig over teater- og filmverdenen og blev tidligere på året slået til ridder af det britiske kongehus.

/ritzau/FOKUS

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip