Stjernegymnast med Down syndrom overrasker alle

Da min datter blev født, sagde lægen kort efter, at ”der er noget galt, jeg tror, at hun har Downs syndrom”, fortæller Chelsea Werners mor til today.com.

Oven i chokket over, at datteren led af kromosomfejlen, fik forældrene tilmed at vide, at Chelsea ville have problemer med muskelstyrken. Det ville præge hendes motorik og bevægelighed, lød dommen.

Forældrene gav dog ikke sådan op, men meldte Chelsea til et springgymnastikhold i en alder af fire år, så hun kunne træne musklerne op hurtigst muligt. Det blev skridtet til en voldsom udvikling for den lille pige.

Tabte alt med et brag
Som otteårig trænede hun allerede til handicap-OL og i dag, som 22-årig har hun flere titler – nationale såvel som internationale i bagagen. 

- I starten havde hun ikke nok styrke til at gå frem og tilbage på pælen. Hun var mildest talt dårlig, fortæller , siger Chelseas træner, Dawn Pompo, der blev hyret af forældrene til at træne datteren.

Til at begynde med tabte pigen derfor også alle konkurrencer med et brag.

Chelsea var dog ligeglad med en sidsteplads, og hun forstod måske heller ikke helt, hvad det betød at komme sidst.

Da det gik op for hende, beyndte hun til gengæld en intensiv træning med mange timers hårdt arbejde ugentligt.  Hun blev ved og ved og overkom alle forhindringerne undervejs. I dag beskriver moderen stolt Cheasea således:

- Hun er gymnast. Hun er livsglad. Hun er selvsikker og udafvendt.

Se historien fortalt til today.com her:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip