Stjerner i kampagne for strammere våbenlov

For under én måned siden mistede 50 mennesker livet på den homoseksuelle natklub "Pulse" i Orlando. Sidenhen er masseskyderiet blevet kategoriseret som det værste i USA's historie.

I kølvandet på den gruopvækkende hændelse er flere af Hollywoods største stjerner gået sammen i en kampagne, der har til formål at stramme den amerikanske våbenlov.

Den stjernespækkede kampagne er et åbent brev til den amerikanske kongres.

Brevet er bragt i det amerikanske medie Billboard Magazine, hvor næsten 200 musikere og producere har underskrevet budskabet. Her bliver der især lagt vægt på, hvordan volden med våben også truer den musiske frihed.

- Musik er altid blevet fejret i offentligheden på enten dansegulve eller til koncerter. Men ligesom mange andre ritualer i livet, som at gå i kirke eller skole, er denne truet af volden med våben, som vi ser i landet, står der blandt andet i brevet i Billboard Magazine.

Det er dog ikke kun i det amerikanske magasin, at kendisserne advokerer for at få strammet lovgivningen omkring både køb og brug af våben. Senest har Lady Gaga opfordret sine følgere på Twitter til at tilkendegive deres mening om emnet.

- Brug din stemme, Amerika! Kontrol af våben er nødvendig, for at vi kan stoppe volden. Vi har brug for en strammere lovgivning, så vi kan sikre, at våben ikke ender i de forkerte hænder, skriver Lady Gaga på Twitter.

Se Lady Gagas Twitter-opdatering: https://twitter.com/ladygaga/status/745803990340755457

Se hele brevet her: http://www.billboard.com/open-letter/

/ritzau/FOKUS

Dagens Gossip