Stjerner i kø for at hjælpe syge kendisbørn

Skrevet af admin

12/06/2015

Dagens topnyheder

Hvis 12 millioner mennesker hver donerer én dollar til "Charlotte and Gwenyth Gray Foundation", kan det betyde forskellen mellem liv og død for en Hollywood-producers to døtre.

Det er produceren Gordon Gray's vision for den såkaldte crowdfounding, han netop har startet på de sociale medier til fordel for sine døtre Charlotte på fire år og Gwenyth på et år. Det skriver People Magazine.

Produceren, der qua sit arbejde i Hollywood har et stort antal berømte skuespillere og musikere i sit netværk, har allerede modtaget penge fra berømtheder som Rihanna, Channing Tatum og Gwyneth Paltrow.

- Støtten har været så utroligt overvældende og fantastisk styrkende, siger Grays kone Kirsten til magasinet.

Ud over selv at donere penge opfordrer de kendte desuden til, at man deler crowfunding-appellen på de sociale medier, hvorved chancen for at endnu flere vil støtte sagen vil øges.

- Jeg udfordrer jer, donér 1 dollar til Charlotte & Gwenyth Gray Foundation og hjælp med at redde unge liv, står der blandt andet i det opslag, som skuespiller Channing Tatum har delt på sin Facebook-væg.

Gordon Gray, der blandt andet står bag de populære sportsfilm "The Rookie" og "Invincible" og hans kone fik i marts at vide, at hans døtre lider af den meget sjældne, alvorlige hjernesygdom "Late Infantile-NCL Batten Disease CLN6".

Siden har familien været i kapløb med tiden. Der findes nemlig på nuværende tidspunkt ingen kur mod sygdommen. Derfor må de sætte deres sin lid til, at forskningen når at komme frem til en effektfuld behandling, inden børnene når at blive for svækkede af sygdommen.

Men forskning koster som bekendt penge, og Gordon Gray har derfor bedt om hjælp til at rejse de 10-12 millioner dollar - eller cirka 66-79 millioner kroner - som det angiveligt vil koste at fortsætte de medicinske forsøg.

- Vi har brug for pengene i går. Hver dag er værre end den forrige. Det er en degenererende sygdom, og vi er nødt til at komme gang nu, siger Gordon Gray til magasinet.

Når lægevidenskaben ikke at komme frem til en kur i tide, vil børnene først miste synet, derefter deres mobilitet og til sidst livet.

Se familien Grays crowdfunding-video her: https://www.facebook.com/channingtatum/videos/10153400581979116/

/ritzau/FOKUS