Stjerner mindes Paris-ofre ved prisshow

Skrevet af admin

23/11/2015

Dagens topnyheder

Det britiske boyband One Direction kunne gå hjem med to prestigefyldte priser, da uddelingen af årets American Music Awards løb af stablen i Los Angeles i nat.

Gruppen, der mistede det højt profilerede medlem Zayn Malik i foråret, da han valgte at gå egenr veje, kunne både glæde sig over at blive kåret til årets artist for andet år i træk og for prisen for det bedste pop/rockalbum af en gruppe for tredje år i streg med pladen "Made In The A.M". 

Og det var en jublende Louis Tomlinson, der takkede gruppens fans for deres støtte.

- Det er fuldstændig fantastisk at modtage denne pris to år i træk. Det vidner om, hvor fantastiske vores fans er, fortalte han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Selvom det var en festlig aften, kastede det blodige terrorangreb i Paris skygger over arrangementet for flere af de deltagende musikere. Særligt på grund af angrebet på spillestedet Bataclan, som U2-frontmanden Bono blandt andet har kaldt "et angreb på musikken".

Musikeren og skuespilleren Jared Leto var én af dem, der følte sig særligt berørt, fordi han havde optrådt på Bataclan med sin gruppe 30 Seconds to Mars tidligere på året.

- I aften hylder vi ofrene for den utænkelige vold, der fandt sted i Paris og rundt omkring i verden. Vi skal tænke på Frankrig, Rusland, Syrien, Mali, Mellemøsten og USA. Hele verden er vigtig, sagde Leto med henvisning til de mange blodige angreb, der har fundet sted på det seneste. 

Udover One Direction var Taylor Swift én af aftenens store vindere til prisshowet, der havde R&B-stjernen Jennifer Lopez som vært. Taylor Swift, der dog ikke var til stede ved arrangementet, var nomineret til seks priser og vandt tre, deriblandt årets sang for "Blank Space".

/ritzau/FOKUS