Stjernerne strømmer til Venedig

Festivalen, der er verdens ældste, fylder 70 år og byder på et omfattende program fra hele verden. Det er dog en science fiction-thriller fra Hollywood, der åbner ballet, nemlig »Gravity« hvor George Clooney og Sandra Bullock er de to eneste medvirkende på lærredet.

Alfonso Cuaróns 3D-film, der vises uden for konkurrencen om den eftertragtede guldløve, får dansk premiere i starten af november.

En jury med Bernardo Bertolucci som formand vælger årets vindere og de modtager deres priser ved afslutningsfesten den 7. september.

Forinden skal den italienske instruktør og hans jurykolleger igennem
20 meget forskellige film, der alle bejler til hovedprisen.
»Festivalens styrke ligger i de risici, den tager«, bemærkede Bertolucci ved et indledende cocktailparty i aftes.

Blandt årets kandidater til guldløven er James Francos drama »Child of God«, Jonathan Glazers science fiction-thriller »Under the Skin«, David Gordon Greens ultravoldelige »Joe«, Terry Gilliams fantasydrama »The Zero Theorem« og for første gang også to dokumentarproduktioner - en amerikansk om USAs tidligere forsvarsminister Donald Rumsfeld og en italiensk om Roms ringvej.

Clooney og Bullock er selvskrevne gæster på den røde løber i aften.
Desuden ventes stjerner som Nicolas Cage, Matt Damon, Scarlett Johansson og Zac Efron at kaste glans over begivenheden. De har alle selv film med på festivalen.

Guldløven gik sidste år til den sydkoreanske instruktør Ki-duk Kims film »Pieta«.

Dagens Gossip