Stjernespiller går helt ned i kroatisk storsejr ved EM

21/01/2016

Det sker kun yderst sjældent, at Kiril Lazarov går fra en håndboldbane uden at have scoret.

Det skete ikke desto mindre torsdag aften, og det var en stor del af forklaringen på, at Makedonien fik en ordentlig røvfuld på 34-24 af Kroatien i mellemrunden ved EM i Polen.

Kroaterne førte 7-1 efter ti minutters spil, men trods Kiril Lazarovs fire afbrændere og nul mål i første halvleg formåede Makedonien alligevel at holde Kroatiens føring ved pausen nede på 17-13.

Det skyldtes også Dejan Manaskov, der scorede seks mål i første halvleg og endte som Makedoniens topscorer med syv mål på syv forsøg.

Men score, det kunne Kiril Lazarov altså ikke denne torsdag aften i Krakow.

Stjernebacken fra FC Barcelona, der lavede 21 mål i tre kampe i det indledende gruppespil, fik kun sporadisk spilletid i anden halvleg, hvor kroaterne rykkede fra det makedonske hold.

Ivan Sliskovic blev kroatisk topscorer med seks mål på seks forsøg, alle mål scoret i anden halvleg.

Dermed tegner der sig et klart billede af, at Polen, Frankrig, Norge og Kroatien i mellemrundens gruppe 1 kommer til at udkæmpe en duel om gruppens to øverste pladser, der giver adgang til semifinalerne.

Alle fire hold har fire point, mens Makedonien og Hviderusland er uden point.

Polen og Norge har dog en kamp i baghånden, eftersom ingen af de to gruppevindere har været i aktion endnu i mellemrunden.

Polen og Norge tørner sammen på lørdag, og samme dag mødes Frankrig og Kroatien i en kamp, hvor taberen får svært ved at drømme videre om en semifinaleplads.