Stockholmere stejler over svensk engagement i Syrien

Berlingske Nyhedsbureau, der er i Stockholm i forbindelse med præsident Obamas besøg hos statsminister Fredrik Reinfeldt, har talt med en række af hovedstadens indbyggere, og ingen af dem støtter idéen om, at Sverige deltager i en militær intervention i Syrien.

»Det er grotesk, det der finder sted i Syrien, og jeg håber inderligt, at elendighederne snart ophører. Men Sverige er neutralt. Vi har intet at gøre dernede. Det må USA om,« siger den 64-årige pensionist, Villy Granudd.

Han suppleres af den 21-årige studerende, Olivia Flodin:

»Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal mene om den konflikt, for det er et ekstremt kompliceret spørgsmål, om omverdenen bør gribe ind. I Sverige er det de færreste, der ønsker, at vi skal spille en aktiv rolle i Syrien,« siger hun.

Et par meter fra hende sidder en 28-årig svensk mand med egyptisk baggrund, der ønsker at være anonym.

»Sverige bør holde sig langt fra Syrien. Borgerkrigen kan ikke løses med bomber, og det, der snakkes om fra USAs side, vil ikke ændre noget som helst. Jeg håber, at Reinfeldt vil snakke med Obama om Egypten. Hvis der ikke snart sker noget, ender Egypten som Syrien,« siger han.

Modsat Helle Thorning-Schmidt (S) er Fredrik Reinfeldt modstander af en intervention i Syrien trods giftgasangrebet for to uger siden, der ifølge USA slog over 1.300 civile ihjel. Reinfeldt går imod interventionen af den simple årsag, at han ikke tror, at det er svaret på konflikten. Som et minimum bør der først indføres eventuelle sanktioner mod Syrien, når FNs rapport om giftgasangrebet foreligger, mener han.

Sverige har været neutralt siden midten af det 19. århundrede. Sverige er medlem af EU og FN, men er på grund af ønsket om neutralitet ikke medlem af NATO.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip