Stockholms gadebørn går ikke til politiet

Skrevet af admin

30/01/2016

Dagens topnyheder

I midten af den svenske hovedstad, Stockholm, lever en gruppe på omkring 300 børn og unge i alderen 15 til 20 år. De har tilsyneladende ikke noget hjem, og de holder sig væk fra myndighederne.

De ernærer sig af kriminalitet.

Det skriver avisen Svenska Dagbladet efter begivenhederne fredag aften i Stockholm, da op imod 100 maskerede mænd samlede sig for at gå til angreb på udlændinge.

Politiet har lørdag ikke modtaget nogle anmeldelser fra drengene, og det sker nok heller ikke.

- Disse børn er både kriminelle og ofre, men mørketallet er stort, eftersom de ikke går til politiet, siger Patrik Ungsäter, fra Stockholm-politiet til avisen.

Der er tale om unge, der overvejende kommer fra Marokko og Afghanistan. De lever uden for samfundet og holder til i området ved hovedstadens centrale togstation.

De opretholder livet ved kriminalitet, skriver avisen.

Patrik Ungsäter, der i avisen konsekvent kalder de 15-20-årige for "børn", siger, at der ikke tidligere er blevet bemærket racistisk vold mod denne gruppe. Det, der skete fredag aften, regner han for en enlig hændelse.

- Men disse børn nærmer sig ikke politiet af egen drift. Det handler om krænkede børn med dårlige erfaringer med politiet i deres hjemlande, mener han.

Avisen skriver, at en afdeling af Stockholms politi samarbejder med de sociale myndigheder for at nå drengene. Målet er at få dem ind i systemet. Der fokuseres specielt på dem, der har været længst tid i Sverige.

- Der er nogle toneangivende, der er over 20 og kriminelle. De leder de yngre, siger Patrik Ungsäter.

/ritzau/