Stockholms politi tilkalder forstærkninger

Ifølge Dagens Nyheter har Rikspolitistyrelsen besluttet at sende betjente fra blandt andet Västra Götaland og Skåne til Stockholm, hvor man forventer, at optøjerne vil fortsætte i weekenden.

»Vi har ikke tænkt os at gå ned i intensitet, bare fordi det er weekend. Tværtimod vil vi have endnu flere politifolk på gaderne,« siger pressetalsmand Kjell Lindgren fra Stockholms politi til avisen.

»Vi er nødt til at have overtaget, og der skal være en reserve, hvis der sker noget andet. Normalt har vi kapacitet til at håndtere meget, men der er en grænse, hvor man ikke kan klare alt, og dertil vil vi ikke nå,« siger talsmanden.

Det vurderes, at roen så småt er ved at sænke sig i forstæderne, der har været hærget af brande og stenkast mod politi og brandfolk i dagevis. Men det får umiddelbart ikke konsekvenser for politiets indsats, skriver Dagens Nyheter.

»Det er fint, hvis det er tilfældet, men vi har ikke planer om at afblæse alarmen, selv om der ikke skulle komme flere brande i weekenden. Vi vil fortsat patruljere i forstæderne,« siger Kjell Lindgren.

Optøjerne har indtil videre stået på i fem dage. Natten til fredag blev en politistation og to skoler sat i brand, og i alt rykkede politiet i Stockholm ud 70 gange. Aftonbladet skriver, at udrykningerne førte til 16 anholdelser, og at de pågældende personer alle er mellem 14 og 21 år.

Urolighederne begyndte søndag i kølvandet på drabet på en 69-årig mand med indvandrerbaggrund. Han blev dræbt, da han truede betjente med en machete. Det har ført til beskyldninger om racisme og skabt røre i indvandrermiljøet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip