IS stod bag terrorbombe i Istanbul.

Et medlem af islamisk stat (IS), Mehmet Öztürk, stod bag weekendens selvmordsbombe i Istanbul, der kostede fire udlændinge livet i en populær forretningsgade.

Det oplyser den tyrkiske indenrigsminister, Efken Ala, om lørdagens angreb.

- Angriberen er formelt blevet identificeret. Han sættes i forbindelse med terrororganisationen Daesh, siger Ala på et pressemøde og bruger det alternative arabiske navn for IS.

Mehmet Öztürk var født i byen Gaziantep i det sydlige Tyrkiet.

Istiklal-gaden, som blev ramt af lørdagens angreb, er et strøg med mange butikker, caféer og udenlandske konsulater. Både turister og lokale færdes i området.

Tre israelere og en iraner blev dræbt, da bomben eksploderede, og 39 blev såret. De fleste af de sårede var også udlændinge.

19 var søndag forsat under behandling på hospitaler i Istanbul, og tilstanden for otte af dem er kritisk, oplyser det tyrkiske sundhedsministerium.

Selv om den tyrkiske regering har identificeret Öztürk som et IS-medlem, så har Islamisk Stat endnu ikke påtaget sig skylden for angrebet.

Öztürk var født i 1992, og det var dna-spor, der blev fundet på stedet, der gjorde det muligt at identificere ham.

- Han var ikke på vores liste over eftersøgte, siger indenrigsministeren. Han har seks gange måttet forsvare regeringen mod manglende sikkerhed ved lige så mange bombeattentater siden juli sidste år.

Regeringen har skiftevis givet den militante kurdiske organisation PKK og IS skylden for at stå bag angrebene.

Ifølge Ala er fem andre personer anholdt og sat i forbindelse med lørdagens selvmordsbombe.

Bomben i Istanbul kom kun seks dage efter, at en bilbombe dræbte 35 mennesker på en travl plads i hovedstaden Ankara. En udbryderorganisation fra det kurdiske PKK tog skylden for bomben.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip