Støjberg affejer kritik: Rimeligt at tage smykker og penge

Ondskabsfuldt. Kun et spørgsmål om tid før man også tager deres guldtænder.

Kritikken hagler ned over Danmark på de sociale medier, efter at den amerikanske avis Washington Post torsdag beskrev en af regeringens planlagte udlændingestramninger.

Stramningen, der på forhånd har opbakning fra et flertal i Folketinget, går ud på, at asylansøgeres værdigenstande såsom smykker og kontanter skal kunne beslaglægges for at betale for deres ophold i Danmark.

Og det vækker harme uden for Danmarks grænser. Men udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) affejer kritikken.

- Jeg kan se, at nogle udenlandske medier harcelerer over, at vi i fremtiden kan inddrage asylansøgeres værdigenstande og kræve, at de selv skal betale for deres ophold i asylcentrene, skriver hun på sin Facebookprofil torsdag aften.

- Det er der nu ingen grund til at kritisere, da det jo allerede i dag er sådan, at hvis man som dansker har værdigenstande for over 10.000 kr., så kan det kræves, at det skal sælges, før man kan modtage kontanthjælp.

- I Danmark skal man nemlig forsøge sig selv, hvis man kan. Det er kun rimeligt, og det gælder nu alle - ligegyldigt om man har levet i Danmark hele sit liv, eller om man lige er kommet hertil.

/ritzau/

Dagens Gossip