Støjberg: Asyltallet er fortsat for højt

Antallet af asylansøgere satte i sidste uge bundrekord siden indførelsen af kontrollen ved den dansk-tyske grænse.

Men der kommer fortsat for mange personer til Danmark med det formål at søge asyl. Det siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i Folketingets spørgetime onsdag.

Alligevel vil hun ikke gennemføre nye politiske initiativer for at stoppe tilstrømningen:

- Indrejsetallet er fortsat højt i forhold til, hvad der er ønskværdigt. Men på nuværende tidspunkt er der ikke behov for yderligere stramninger, siger Inger Støjberg.

Blot 35 personer søgte asyl i Danmark i sidste uge, viser den seneste opgørelse fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.

Det er det laveste antal registrerede ansøgere i de 12 uger, der har været midlertidig grænsekontrol med stikprøver ved den dansk-tyske grænse. Grænsekontrollen blev indført 4. januar og ventes at blive forlænget igen i denne uge.

- Asyltal kan svinge ganske meget fra dag til dag og uge til uge og måned. Men det kan skyldes flere ting, siger Inger Støjberg, der dermed undlader at tegne en lige linje fra regeringens asylstramninger til det lavere asyltal:

- Dårligt vejr kan udskyde flygtninges ønske om at tage en båd over Middelhavet. Faldet kan også skyldes, at der er blevet strammet op i Danmark og i vores nabolande.

- Det kan også skyldes grænsekontrol ved EU's ydre grænse i Balkan-området eller skyldes vores egen grænsekontrol, siger Inger Støjberg.

I lyset af usikkerheden om årsagerne, mener Inger Støjberg, at det er nødvendigt at vente lidt endnu, før der eventuelt gribes til yderligere stramninger.

Udmeldingen vækker forundring hos Dansk Folkepartis integrationsordfører Martin Henriksen:

- Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor ministeren siger, at der ikke er behov for yderligere stramninger.

- Hvis man mener, at der kommer for mange, og vi ved, at årsagen til problemerne med parallelsamfund er den muslimske indvandring, hvorfor vil man så ikke stramme yderligere?, lyder det fra Martin Henriksen.

Inger Støjberg fastslår, at hun vil fortsætte med at følge udviklingen i asyltallet meget nøje. Men det er nødvendigt at se effekten af de stramninger, der blev vedtaget efter nytår, før man overvejer yderligere initiativer, mener Inger Støjberg.

/ritzau/

Dagens Gossip