Støjberg bakker om Tysklands grænsekontrol

Skrevet af admin

13/09/2015

Mest læste i dag

Venstre respekterer fuldt ud, at Tyskland midlertidigt har lukket sin grænse til Østrig på grund af den massive tilstrømning af flygtninge og migranter.

Sådan lyder meldingen fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, der kalder situationen for Tyskland "alvorlig".

- Der er en stor ophobning af flygtninge i Sydtyskland. Det tyske asylsystem kan ikke længere holde til presset.

- Derfor respekterer vi fuldt ud Tysklands beslutning. Tyskland har koordineret beslutningen med kommissionen, siger ministeren i en skriftlig kommentar.

Søndag eftermiddag besluttede Tyskland midlertidigt at indføre kontrol ved grænsen til Østrig. Klokken 17 stoppede landet togtrafikken fra Østrig.

Den tyske regering har vurderet, at op til 40.000 flygtninge og migranter vil krydse landets grænser i løbet af weekenden.

Til sammenligning skønnes omkring 5000 at have krydset de danske grænser den seneste uge.

Ministeren påpeger også, at situationen ser anderledes ud i Danmark, hvor hun ikke ser nogen grund til at indføre samme kontrol.

- Vi har kunnet håndtere tilstrømningen og håndteringen af dem, der søger asyl under ordnede forhold. Vores sikkerhed har ikke været truet.

- De danske myndigheder har situationen under kontrol. Der er derfor ikke tale om alvorlig trussel mod den offentlige orden eller den indre sikkerhed i Danmark, siger Støjberg.

Det er Schengen-samarbejdet i EU, der sikrer åbne grænser imellem landene, der er med i samarbejdet.

Men hvis der eksempelvis er begrundet frygt for den offentlige sikkerhed, kan Schengen-landene kortvarigt genindføre grænsekontrol ved landenes indre grænser.

Det er det, som Tyskland har gjort. Det er ikke første gang i år, at landet genindfører grænsekontrol.

I perioden 26. maj til 15. juni i år indførte Tyskland også midlertidig grænsekontrol ved nogle af landets grænser. Det skete i lyset af mulige trussels-scenarier i forbindelse med G7-topmødet 7. og 8. juni i den tyske by Elmau.

/ritzau/