Støjberg bløder op: Soldater skal ikke kontrollere grænse

Skrevet af admin

05/01/2016

Dagens topnyheder

Ressourcerne hos dansk politi har været knappe i længere tid, og derfor var regeringen ude med et forslag om, at 400 soldater kunne aflaste politiet med grænsearbejdet, efter at der er blevet indført midlertidig grænsekontrol ved grænsen til Tyskland.

Men nu lyder det fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, at de 400 soldater ikke kommer til at stå ved grænsen og kontrollere rejsendes id.

Soldaterne kan i stedet hjælpe til på de tre nye modtagecentre, hvis de bliver taget i drift. Her kan de blandt andet hjælpe til med bevogtningsopgaver, skriver DR.

Det står i kontrast til mandagens udmelding fra integrationsminister Inger Støjberg (V), som til DR Nyheder sagde, at man allerede var i gang med at uddanne personel.

- Det er rigtigt, at vi nu går i gang med at uddanne forsvarspersonel, der skal kunne bistå politiet med grænsekontrol.

- Det er for at undgå at trække alt for meget på politiet, for når man tager betjente ud til midlertidig grænsekontrol fra forskellige politikredse, så mangler de i deres daglige beredskab, sagde Støjberg.

Det fik Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, til at kalde udviklingen for 'meget trist'.

Der er afsat 200 politifolk til grænsekontrollen, der skal føre tilsyn med de 15 overgange på grænsen, som er 67 kilometer lang. Flygtninge og migranter vil blive nægtet indrejse, medmindre de søger om asyl.

De tre nye modtagecentre for flygtninge etableres ved Søgård i Sønderjylland, Vordingborg og København, hvis flygtningepresset på Danmark fortsætter.

/ritzau/