Støjberg efter lang asyldebat: Vi overholder konventioner

Skrevet af admin

26/01/2016

Dagens topnyheder

Med 81 stemmer for, 27 imod og en blank er det omdiskuterede og internationalt berømte lovforslag L87 vedtaget tirsdag efter næsten fire timers debat i folketingssalen.

Lovforslaget, der mest er kendt for den del, der handler om at beslaglægge flygtninges værdigenstande, indeholder også en lang række andre stramninger.

Blandt andet skal krigsflygtninge med midlertidig beskyttelse her i landet fremover vente tre år på familiesammenføring.

Men selv om en række jurister og organisationer vurderer, at den del strider mod menneskerettighedskonventionen, så er udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) af en anden opfattelse, fastslår hun efter vedtagelsen.

- Det er bestemt min overbevisning (at det ikke er konventionsstridigt, red.). Ellers havde vi ikke lagt det frem.

- Jeg har hele tiden sagt, at der er en procesrisiko, men vi havde ikke lagt lovforslaget frem, hvis ikke vi mente, at det var i henhold til konventionerne.

Blå blok anført af Venstre-regeringen stemte sammen med Socialdemokraterne for pakken af asylstramningerne, som hører under lovforslaget med navnet L87.

Tre socialdemokrater - tidligere minister Mette Gjerskov samt Yildiz Akdogan og Daniel Toft Jakobsen - meddelte allerede mandag, at de ville trodse partilinjen og stemme imod.

Lovforslaget har medført, at regeringen har været på overarbejde både nationalt og internationalt, hvor især det såkaldte smykkeforslag har vakt opsigt. Også stramningerne af reglerne for familiesammenføring har skabt heftig debat.

Så sent som mandag var udenrigsminister Kristian Jensen (V) og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i Bruxelles for at svare på spørgsmål fra medlemmer af EU-Parlamentets borgerrettighedsudvalg om stramningerne.

/ritzau/