Støjberg får Socialdemokraterne til at sluge stor kamel

Socialdemokraterne sluger en stor kamel ved at acceptere Venstre-regeringens krav om at sætte flere udlændinge ned på den lave integrationsydelse.

Til gengæld tager Socialdemokraterne en "børnepakke" med til tirsdagens forhandlinger hos udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

Den skal afhjælpe de børnefamilier, der rammes af integrationsydelsen, siger Socialdemokraternes udlændinge- og integrationsordfører, Dan Jørgensen, til Ritzau.

- Vi har fået at vide af ministeren, at det med integrationsydelserne skal være med i den samlede pakke på trods af, at vi er imod det.

- Vi kan konstatere, at der er et flertal for det, uanset om vi går med eller ikke går med.

- Derfor siger vi okay og kigger på, hvad vi kan stille op for at gøre det mere spiseligt og rette op på nogle af de uhensigtsmæssige konsekvenser, det vil have i forhold til integrationen, og at det rammer børnefamilierne, siger Dan Jørgensen.

Foruden integrationsydelsen lægger regeringen op til at gøre det sværere at få familiesammenføring, sværere at få permanent ophold og udvælge kvoteflygtninge med såkaldt integrationspotentiale.

Desuden er det planen, at flygtninge selv skal betale for transport af familiesammenførte.

Forhandlingerne tirsdag aften vil koncentrere sig om netop integrationsydelsen. Her er det DF's ønske, at den kommer til at virke med tilbagevirkende kraft, så flygtninge, der er kommet til Danmark under den tidligere regering, også sættes ned i ydelse.

Integrationsydelsen ligger på SU-niveau. Socialdemokraternes børnepakke skal forhindre, at børn skal leve i fattigdom, som partiet formulerer det.

- Verden bliver ikke et bedre sted af, at vi sætter os med korslagte arme og brokker os. Det bliver et bedre resultat, hvis vi går med i forhandlingerne og måske får disse ting, vi kommer med, skrevet ind, siger Dan Jørgensen.

Socialdemokraternes børnepakke indeholder initiativer, hvor kommunerne skal tildele børnefamilier på integrationsydelse tøj og sko til børnene - for eksempel flyverdragter til vinteren og gummistøvler til efteråret.

Desuden skal nybagte forældre tildeles en babystartspakke, og der skal tildeles en skolestartspakke for børn, der begynder i skole.

Spørgsmål: Hvor stor en kamel sluger I ved at acceptere integrationsydelsen?

- Vi betragter det ikke som om, vi sluger en kamel. Vi er imod den, men der er et flertal, så vi går med for at gøre den mere tålelig for børnefamilierne, siger han.

Spørgsmål: Hvorfor ikke bare sige nej til aftalen?

- I stedet for at sige, at regeringen er dum, kommer vi med nogle forslag, så vi kan mødes og forbedre vilkårene for børnefamilierne, siger Dan Jørgensen.

Enhedslisten, SF, Radikale og Alternativet forlod forhandlingerne i sidste uge.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip