Støjberg går til angreb på muslimers værdier

Hun retter skytset mod de muslimer, der "konstant modarbejder, konstant stiller spørgsmålstegn, er utilfredse". Hun har en kontant opfordring til muslimer, der nedgør danske værdier:

- Til alle jer; find et andet sted at leve og bo. Ingen holder på jer eller tvinger jer til at blive. Vi har taget imod jer, og nu er det op til jer at udvise den fornødne respekt for vort samfund og de værdier, det bygger på, skriver hun i Politiken.

Baggrunden for Kroniken er, at Inger Støjberg for et halvt års tid siden var inviteret til dialogmøde i Det Islamiske Trossamfunds moske i København. Forinden havde den forhenværende minister gjort sig bemærket med en kommentar om, at muslimer med radikale holdninger burde "fise hjem til de taberlande, hvor deres holdninger deles". Trossamfundet ville gerne i dialog med politikeren, som de mente udtalte sig unuanceret negativt om muslimer.

Inger Støjberg kritiserer i sin Kronik Det Islamiske Trossamfund for at acceptere arrangerede ægteskaber og for ikke at tage entydig afstand fra stening. Talsmand Imran Shah syntes, at de havde et godt møde, og kan ikke forstå, hvordan Inger Støjberg kan få »så forkerte konklusioner og overfortolkninger« ud af det.

- Men jeg tror aldrig nogensinde, at hun har udtalt sig positivt om den muslimske minoritet i Danmark, så hendes udtalelser er ingen overraskelse for os, og derfor tager vi dem med et gran salt. Men det er til gengæld meget uansvarligt over for den danske befolkning. Vi skal finde nogle løsninger på de økonomiske udfordringer i stedet for at kaste mudder på hinanden. Det virker så hovedløst, at hun går ud i en forkvaklet værdikamp, som ikke findes nogen steder, i stedet for at være løsningsorienteret over for de virkelige problemer, siger Imran Shah til Politiken.

Inger Støjberg skriver, at muslimer i Danmark må finde sig i kritik og diskussion af deres tro. Hun forbeholder sig retten til at male profeten Muhammed på sin husmur med en kalot på hovedet.

- Hun kan gøre, hvad hun vil. Det kommer ikke til at røre os. Vores kærlighed til profeten Muhammed er uændret af folks tilsvininger eller mangel på respekt. Men det er sjovt, at hun taler om, at man ikke skal nedgøre værdier, hvis man vil være i samfundet, når hun er ude i samme ærinde over for danske muslimer, siger Imran Shah til Politiken.

Inger Støjberg skriver også i Kroniken, at repræsentanterne fra Det Islamiske Trossamfund med henvisning til Koranen ikke ville tage utvetydigt afstand fra stening. Det genkender Imran Shah ikke .

- For det første står der intet om stening i Koranen, så her manipulerer hun. Og for det andet er der ingen muslimer i Danmark, der snakker om stening overhovedet. Ingen kræver, at stening skal indføres. Hun læser muslimer, som fanden læser Bibelen, siger han til Politiken. Imran Shah ser det ikke som trossamfundets pligt og ansvar at kommentere stening i andre lande.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

 

Dagens Gossip