Støjberg har haft svært ved at fokusere på integration

Skrevet af admin

29/12/2015

Mest læste i dag

På grund af flygtningekrisen i Europa har udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) været på overarbejde, været en af de mest profilerede politikere, og hun har også været en af de mest udskældte på grund af sin hårde linje i asylpolitikken.

Asylpresset på Danmark har været stort de seneste måneder, og Støjberg erkender, at det er skyld i, at hun ikke har kunnet fokusere på integrationsområdet.

- Tiden er i høj grad gået med at forsøge at løse den krise, vi og Europa står overfor. På den måde er det blevet lidt anderledes, end jeg havde tænkt og forventet.

- I første omgang handler det om at få strammet op, så man kan få begrænset tilstrømningen af asylansøgere. Derfor er meget tid gået med stramninger og at løse praktiske problemer omkring for eksempel indkvartering.

- Men jeg håber, at vi, når vi kommer et stykke ind i det nye år, kan få langt større fokus på integrationen og på de problemer, som ligger der.

- De problemer er ikke forsvundet eller er blevet mindre af denne flygtningekrise og folkevandring. Problemerne er bare blevet større, siger Støjberg uden at konkretisere yderligere.

Hun har gennemført stramninger over flere omgange, og de næste stramninger skal vedtages i Folketinget i januar.

- Der er ingen tvivl om, at det, vi har foretaget os, er den største stramning på det udlændingepolitiske område, vi har set i Danmark, siger Støjberg.

- Vi har drejet på mange knapper nu, og der er ingen tvivl om, at vi har drejet så hårdt på knapperne, så vi er henne ved steder, hvor der er bindinger i forhold til konventionerne.

- Vi er ude ved grænsen nu. Der er risiko for, at der bliver rejst sager mod Danmark, men dem må vi tage. Jeg kan ikke love, at de stramninger, der vedtages i januar, bliver de sidste, siger hun.

Især omkring reglerne for familiesammenføring for flygtninge med midlertidig beskyttelse er "vi helt ude ved grænsen", siger Støjberg. I dag er ventetiden ét år. Fremover bliver den tre år, før familien kan komme til Danmark.

/ritzau/