Støjberg haster endnu engang stramninger gennem Folketinget

Regeringen strammer familiesammenføringsreglerne efter den såkaldte Genc-dom fra EU-Domstolen i april.

Alle børn, der er fyldt seks år, og som har en forælder i hjemlandet, skal fremover integrationvurderes, før de kan blive familiesammenført til en forælder i Danmark.

Hidtil er der ikke blevet foretaget en integrationsvurdering, hvis ansøgningen blev indgivet senest to år efter, at den herboende forælder kunne få familiesammenføring med barnet.

Regeringen fremsætter lovforslaget i Folketinget tirsdag med ønske om hastebehandling. Lovforslaget sendes i høring samtidig med fremsættelsen, og loven vil træde i kraft umiddelbart efter vedtagelsen, som forventes fredag.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) blev tilbage i november kritiseret for en anden hastebehandling af stramninger på udlændingeområdet. Her var hastebehandlingen også kun på tre dage.

De nye stramninger er en direkte konsekvens af, at EU-Domstolen 12. april afsagde dom i Genc-sagen om den 25-årige tyrker Caner Genc, der aldrig har været i Danmark, ikke taler dansk, og som kun sjældent har set sin far, der bor i Danmark.

Caner Genc fik afslag på opholdstilladelse i Danmark med den begrundelse, at han ikke har mulighed for at blive ordentligt integreret.

Afslaget strider ifølge EU-Domstolen mod EU's associeringsaftale med Tyrkiet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip