Støjberg haster endnu engang stramninger gennem Folketinget

Regeringen strammer familiesammenføringsreglerne efter den såkaldte Genc-dom fra EU-Domstolen i april.

Alle børn, der er fyldt seks år, og som har en forælder i hjemlandet, skal fremover integrationvurderes, før de kan blive familiesammenført til en forælder i Danmark.

Hidtil er der ikke blevet foretaget en integrationsvurdering, hvis ansøgningen blev indgivet senest to år efter, at den herboende forælder kunne få familiesammenføring med barnet.

Regeringen fremsætter lovforslaget i Folketinget tirsdag med ønske om hastebehandling. Lovforslaget sendes i høring samtidig med fremsættelsen, og loven vil træde i kraft umiddelbart efter vedtagelsen, som forventes fredag.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) blev tilbage i november kritiseret for en anden hastebehandling af stramninger på udlændingeområdet. Her var hastebehandlingen også kun på tre dage.

De nye stramninger er en direkte konsekvens af, at EU-Domstolen 12. april afsagde dom i Genc-sagen om den 25-årige tyrker Caner Genc, der aldrig har været i Danmark, ikke taler dansk, og som kun sjældent har set sin far, der bor i Danmark.

Caner Genc fik afslag på opholdstilladelse i Danmark med den begrundelse, at han ikke har mulighed for at blive ordentligt integreret.

Afslaget strider ifølge EU-Domstolen mod EU's associeringsaftale med Tyrkiet.

/ritzau/

Dagens Gossip