Støjberg: Integrationen skal ske på arbejdsmarkedet

Skrevet af admin

11/02/2016

Mest læste i dag

Det er ude på det danske arbejdsmarked, at integrationen af de mange flygtninge skal ske ifølge regeringen, som torsdag inviterer til både toparts- og trepartsforhandlinger med henblik på at finde job og bolig til de mange nye.

Således flytter udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) en del af sit fokus fra at begrænse tilstrømningen til at sikre integrationen af de mange, som allerede er kommet og ventes at komme hertil.

- De flygtninge, der kommer hertil, skal hurtigst muligt blive del af det arbejdende fællesskab. Alle, der kan, skal bidrage til at få hjulene til at køre rundt, siger Inger Støjberg i en pressemeddelelse.

Resultatet af tidligere integrationsindsatser er langt fra imponerende, lyder det fra ministeren, kort før sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) sætter sig for enden af forhandlingsbordet.

Regeringen har indkaldt repræsentanter fra arbejdsgiverne og arbejdstagerne i håb om at finde job og boliger til de 17.000 nye flygtninge i kommunerne ifølge tal fra Udlændingestyrelsen.

Tælles familiesammenførte med, kommer tallet ifølge en fremskrivning lavet af Kommunernes Landsforening over 34.000.

- Det er en kæmpe udfordring, vi står over for. For lad os sige det, som det er: Resultaterne af tidligere integrationsindsatser er langt fra imponerende, og behovet for nye løsninger er mere påtrængende nu end nogensinde, siger integrationsministeren.

Regeringen vil derfor sætte sig i spisen for at sikre, at adgangen til det danske arbejdsmarked er så smidig og tilgængelig som mulig.

Konkret har regeringen forud for forhandlingerne foreslået at afkorte det treårige integrationsprogram til et år samt at sende flygtninge ud på arbejdsmarkedet, selv om de ikke kan tale formfuldendt dansk.

- Det er jo ikke kun for økonomiens skyld. Det er også godt for den enkelte flygtning og for de danske værdier.

- At blive integreret i det danske samfund er også at have et arbejde at stå op til, kolleger at dele hverdagen med, at opleve at der bliver stillet krav og derigennem få den danske hverdag ind under huden og blive del af det danske fællesskab, siger hun.

/ritzau/