Støjberg: Integrationsmøde er mere end bare sniksnak

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er en af seks Venstre-ministre, som torsdag er samlet hos statsminister Lars Løkke Rasmussen på Marienborg til et integrationsmøde.

Til mødet deltager et væld af organisationer og virksomheder, og meningen er, at mødet skal munde ud i, at integrationen af flygtninge i Danmark styrkes.

- Succeskriterierne er, at vi får samlet alle kræfter. Der er en enorm ressource gemt i alle de frivillige, som for eksempel til Røde Kors har sagt, at de ønsker at hjælpe som mentorer, siger Støjberg.

- Der er en meget stor ressource gemt i virksomhederne, der har sagt, at de gerne vil tage flygtninge ind. Og så er vores opgave at få det hele kædet sammen og få fjernet de barrierer, der måtte være, hvis tingene er for besværlige, siger hun.

Spørgsmål: Er det meningen, at dette møde skal blive til noget reel politik, eller bliver det bare nogle timers sniksnak?

- Det er ikke sniksnak. Så havde vi ikke ulejliget så mange mennesker og så store kapaciteter til at komme her.

- Det handler om at få sat alle gode kræfter sammen, vel vidende at det er en rigtig svær situation. Der er mange af de flygtninge, som kommer til Danmark helt uden en reel uddannelse.

- Kun omkring ti procent kommer med en videregående uddannelse, så det er en meget svær opgave, vi står over for.

- Det er ikke sådan, at når man flygter til Danmark, at så er man nødvendigvis ingeniør eller hjernekirurg. Langt de fleste kommer med en meget dårlig uddannelsesbaggrund, lyder det fra Støjberg.

Foruden Løkke og Støjberg deltager fra regeringen social- og indenrigsminister Karen Ellemann, undervisningsminister Ellen Trane Nørby, uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen og beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen.

/ritzau/

Dagens Gossip