Støjberg om ændring: Flygtninge stilles bedre end danskere

Skrevet af admin

12/01/2016

Dagens topnyheder

Efter en ny ændring i det omstridte lovforslag om asylansøgeres værdigenstande vil asylansøgere i nogle tilfælde være bedre stillet end danske statsborgere.

Det siger integrations- og udlændingeminister Inger Støjberg (V) til Ritzau.

På mindre end en uge har regeringen nu for anden gang rettet i regeringens forslag om at beslaglægge asylansøgeres værdigenstande, herunder vielsesringe, hvis de er af høj værdi.

Det er nu helt udelukket, at politiet kan beslaglægge "genstande med en særlig affektionsværdi" - uanset værdien af de genstande.

Og det stiller flygtningene bedre end nogle danskere, lyder det.

- Det er rigtigt, at med den ændring, der er foretaget nu, kan man i nogle tilfælde se, at asylansøgere bliver stillet bedre end mennesker, der har boet i Danmark hele deres liv, siger Støjberg til Ritzau.

Det oprindelige lovforslag lagde op til beslaglæggelse af værdier over 3000 kroner. Fredag aften ændrede ministeren forslaget, så der kun kunne beslaglægges vielsesringe og andre værdigenstande, hvis de havde en værdi over 10.000 kroner.

Det blev så ændret tirsdag, hvor der hurtigt opstod et politisk flertal for de nye ændringer, eftersom både Socialdemokraterne og Konservative accepterede dem.

Trods ændringerne synes Inger Støjberg ikke, at hun er gået for meget på kompromis i forhold til det oprindelige forslag. Derfor er hun glad for forslaget, som det ser ud nu.

- Det er jeg først og fremmest, fordi det handler om at få politik igennem. Og når man er en mindretalsregering, så skal man altid finde sig et flertal, siger Inger Støjberg.

I regeringens præcisering fredag i sidste uge var der stadig en åbning for at tage vielsesringe fra asylansøgere.

- Nu er bundlinjen den, at vielsesringe bliver ikke taget. Det var et andet forslag tidligere, det var der ikke flertal for længere. Så nu måtte vi finde et nyt flertal. Det er det, politik handler om, siger Inger Støjberg.

/ritzau/