Støjberg om baglandskritik: Vi fører nødvendig asylpolitik

Skrevet af admin

13/01/2016

Dagens topnyheder

Der er højt til loftet i Venstre og plads til diskussion om regeringens politik, lyder det samstemmende fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og integrationsminister Inger Støjberg (V).

I et debatindlæg i Berlingske onsdag kritiserer ti Venstre-folk de omstridte annoncer, som blev indrykket i libanesiske aviser i sommer og debatten om beslaglæggelse af asylansøgeres værdier.

Men det får ikke regeringen til at ryste på hånden, lyder det.

- Vi har altid haft en debatkultur i Venstre, som gør, at man kan sige tingene, som man nu mener dem. Det er klart, at vi fører den politik, som, vi mener, er nødvendig fra regeringens side.

- Og det er klart, at det skal altid balancere på en hensyntagen til, at vi på den ene side, hvis det gælder flygtninge, skal hjælpe så mange som overhovedet muligt, men at vi på den anden side også skal kunne følge med, siger hun.

Blandt medunderskriverne af debatindlægget onsdag er næstformanden for Venstre i Syddanmark, Leif Krarup, samt byrådsmedlemmer og lokalformænd.

De langer desuden ud efter hastegodkendelsen i november af en lov, der gør det muligt at tilbageholde asylansøgere i mere end tre døgn uden at stille dem for en dommer.

Lars Løkke Rasmussen gav tirsdag samme svar som Støjberg efter regeringens seminar på Kragerup Gods.

- Der skal findes en balance. Jeg mener, at regeringens politik præsenterer den balance.

- Vi kan ikke bare lukke Danmark af og hygge os i smug, mens verden står i brand. Men vi kan altså heller ikke bare åbne vores døre, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Statsministerens svar faldt, da han blev spurgt til, hvorfor flere Venstre-medlemmer har forladt partiet i kølvandet på de indførte asylstramninger.

Først meldte folketingskandidaterne Kåre Traberg Smidt og Michael Jellesmark sig ud af partiet. Siden fulgte EU-parlamentarikeren Jens Rohde, der i stedet sluttede sig til De Radikale.

/ritzau/