Støjberg om overfald på Bødskov: Grænserne rykker sig

Grænserne har rykket sig i forhold til, hvad man kan tillade sig over for landets folkevalgte politikere.

Det mener udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), efter at socialdemokraten og den tidligere justitsminister Morten Bødskov tirsdag aften fik en knytnæve i ansigtet.

- Jeg oplever selv en forråelse i debatten på for eksempel internettet, på Facebook og andre steder.

- Det er fuldstændig utilstedeligt at skulle opleve, at en politisk kollega får et knytnæveslag. Det gør mig ondt, og det gør mig også trist.

- Jeg tænker meget på Morten Bødskov og på hans familie. Der er også en familie at tage hensyn til her, siger Inger Støjberg.

Hun er selv til dagligt omringet af vagter fra Politiets Efterretningstjeneste, som skal passe på den til tider omstridte minister.

Bødskov blev overfaldet på Islands Brygge i København, da han på storskærm sammen med en kammerat overværede kampen mellem Portugal og Island ved fodbold-EM.

- Vi må stå fuldstændig sammen om det her, slå ring om Morten Bødskov og tage afstand fra det, siger Støjberg, som er glad for, at politiet tager sagen alvorligt.

Gerningsmanden spurgte Bødskov til hans politiske baggrund. Det skriver Bødskov selv på Facebook, hvor han også skriver, at han er chokeret efter overfaldet.

- Jeg er selvfølgelig temmelig chokeret over dette, har noget ondt i hovedet i dag, og kinden er lidt blå/lilla. Politiet var heldigvis hurtigt til stede og er nu i gang med efterforskningen, skriver Bødskov.

Ifølge Københavns Politi har gerningsmanden, der menes at være mellem 20 og 30 år, en særlig tatovering af et jernkors på sin venstre underarm.

Jernkorset er en gammel tysk militær orden med en karakteristisk form, der også er kendt som et malteserkors.

/ritzau/

Dagens Gossip