Støjberg om Pinds asyl-melding: Måske får han ret

Skrevet af admin

05/01/2016

Mest læste i dag

Justitsminister Søren Pind (V) har tirsdag på de sociale medier Twitter og Facebook skrevet, at grænsekontrollen medfører "efter alt at dømme højere asyltal. Meget."

Det var Pinds vurdering, efter at regeringen mandag fra klokken 12 indførte midlertidig grænsekontrol ved den dansk/tyske grænse.

Så langt vil udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) ikke gå endnu.

- Når man indfører grænsekontrol, så kan det medføre, at der kommer flere asylansøgere. Så det kan sagtens være, at Søren Pind får ret, siger Støjberg til TV2 News.

På spørgsmålet om, hvorvidt man kan konkludere det, Pind skriver, svarer Støjberg:

- Jeg vil være ked af at konkludere noget på baggrund af bare ét døgn.

Støjberg siger i interviewet, at hun ikke har læst Pinds skriverier på de sociale medier i løbet af tirsdagen.

Dansk Folkeparti i skikkelse af udlændingeordfører Martin Henriksen har kritiseret Pind for at melde ud lige tidligt nok.

- Venstre må finde ud af, hvad de vil. De har i lang tid argumenteret imod grænsekontrol, og nu siger de så okay, vi skal have grænsekontrol, fordi de vurderer, at det vil kunne værne Danmark i migrantkrisen.

- Så må man sørge for, at det bliver en ordentlig og effektiv grænsekontrol. Det nytter ikke, at man begynder at pille grænsekontrollen ned på baggrund af nogle halve tal, sagde Martin Henriksen tidligere tirsdag til Ritzau.

Indrejsetallet for mandag var 159 personer - hvoraf 75 søgte om asyl. Ifølge Justitsministeriet dækker de 159 over "det estimerede indrejsetal for flygtninge/migranter til Danmark den 4. januar".

18 personer blev ifølge Rigspolitiet nægtet indrejse. Dagen før indførelsen af grænsekontrollen søgte 71 personer asyl i Danmark.

I alt er der registreret 384 asylansøgere i en periode på syv dage med start 29. december sidste år til 4. januar i år.

Mandagens 75 asylansøgere er den syv dages periodens andet højeste tal. Flest asylansøgere i perioden blev registreret 29. december, da søgte 102 personer asyl i Danmark.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Søren Pind, som ikke er vendt tilbage på Ritzaus henvendelser.

/ritzau/