Støjberg: S ville udhule integrationsydelsen

Socialdemokraterne blev tirsdag afvist i døren ved regeringens forhandlinger om en række stramninger på udlændingeområdet.

Det store oppositionsparti kunne nemlig ikke skrive under på en betingelsesløs accept af regeringens ønske om at indføre en integrationsydelse på SU-niveau til folk, der ikke har opholdt sig i Danmark i syv af de sidste otte år.

Socialdemokraterne havde forsøgt sig med et kompromis, der gik ud på at æde integrationsydelsen, hvis de omvendt kunne få indført nogle særlige ydelser til børnefamilier såsom økonomisk hjælp til flyverdragter, bøger og kontingent til sportsklubber.

Men det afviste integrationsminister Inger Støjberg (V) pure, og nu er udlændingestramningerne en sag for partierne i blå blok alene.

- Jeg er ikke interesseret i at sætte en knopskydning på integrationsydelsen. Jeg smed ikke nogen ud, men Socialdemokraterne kunne ikke garantere, at de ville være med hele vejen, og så er det klart, at man ikke kan være med i forhandlingerne, siger Støjberg.

Spørgsmål: Var muligheden for at købe nogle flyverdragter og penalhuse til børnefamilier for slapt for jer?

- Det var en de facto udvidelse af integrationsydelsen, og det var vi ikke interesserede i hos de blå partier. Vi er ikke interesserede i at udhule principperne bag integrationsydelsen, siger ministeren.

- Det har været klart fra begyndelsen, at hvis vi skulle diskutere de øvrige opstramninger på udlændingeområdet, der ligger i det her, så skulle man acceptere integrationsydelsen.

Spørgsmål: Socialdemokraternes udlændingeordfører, Dan Jørgensen, siger, at han aldrig har oplevet noget lignende under forhandlinger?

- Så tror jeg, at han har noget til gode endnu, lød det fra Inger Støjberg, der onsdag forhandler videre om stramningerne - heriblandt stramning af reglerne for at opnå permanent ophold - med de blå partier.

/ritzau/

Dagens Gossip