Støjberg skal i samråd om barnebrude på asylcentre

Skrevet af admin

25/01/2016

Mest læste i dag

Det er helt ude i hampen, at Udlændingestyrelsen har været opmærksom på, at der findes barnebrude på de danske asylcentre, uden at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har reageret.

Det mener Socialdemokraternes udlændingeordfører, Dan Jørgensen, der nu kalder ministeren i samråd om sagen.

- Det virker helt utroligt, at man ikke har været opmærksom på det her. Det er dybt utilfredsstillende, at det skal graves op af pressen, før ministeren reagerer, siger han til Ritzau.

- Derfor kalder jeg hende i samråd for at få hendes vurdering af, hvor stort problemet er, tilføjer han.

Ifølge en mail fra Udlændingestyrelsen til Berlingske findes der "ganske få tilfælde, hvor mindreårige asylansøgere (under 18 år) har et retsgyldigt ægteskab med en anden mindreårig asylansøger".

Udlændingestyrelsen oplyser desuden, at det bliver afgjort fra sag til sag, om en mindreårig asylansøger skal have lov til at bo sammen med sin ældre ægtefælle.

Men sådan bør det ikke være, mener Dan Jørgensen.

- Det er muligt, at man i nogle lande og kulturer har en bestemt indstilling, men det har vi ikke i Danmark. Man skal leve efter de regler og normer, som vi har i Danmark.

Mandag aften har Inger Støjberg taget afstand fra, at der findes barnebrude på asylcentrene. På sin Facebook-profil skriver hun, at det er "fuldstændig uacceptabelt", og at det skal "stoppes omgående".

Ministeren har ikke ønsket at uddybe sin Facebook-opdatering til Ritzau.

De Radikales udlændingeordfører, Sofie Carsten Nielsen, glæder sig over, at Inger Støjberg vil tage affære.

Hun undrer sig derimod over, at Dan Jørgensen kalder ministeren i samråd.

- Jeg er meget enig med ministeren for en gangs skyld, og jeg er mere optaget af, at hun får gjort noget ved det end at få tv-tid på et samråd, siger hun.

/ritzau/