Støjberg skal stå skoleret efter ombudsmand-kritik

Skrevet af admin

10/12/2015

Dagens topnyheder

Man skal kunne stole på informationer fra en dansk minister. Og det kunne man ikke med regeringens flygtningeannoncer, der blev bragt i fire libanesiske aviser i september. Med det afsæt kalder Enhedslisten integrationsminister Inger Støjberg (V) i samråd.

- Sådan en alvorlig kritik bør en minister tage alvorlig. Det er ret skræmmende, at ministeren bare siger "visse vasse" og ryster på hovedet. Vi skulle jo gerne kunne stole på vores ministre, siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen (EL).

Hun henviser til, at Støjberg har afvist kritikken fra Folketingets Ombudsmand og endda varslet nye annoncer om regeringens nye asylstramninger.

- Hvor er vi henne, hvis vi ikke længere kan stole på informationer fra en dansk minister? At de dokumenter, som regeringen sætter sin underskrift på, indeholder retvisende informationer, lyder det retoriske spørgsmål fra Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun mener, at Støjberg bør indrykke nye annoncer i de fire libanesiske aviser, hvor hun skal give et "retvisende billede" af asylforholdene i Danmark.

- Det samme på nyidanmark.dk og på de danske asylcentre, hvor annoncerne også har været hængt op, så hun får ryddet op efter sin misinformation. Og så skal hun sige klokkeklart, at sådan har hun ikke tænkt sig at gøre en anden gang, tilføjer ordføreren.

Samme toner lyder fra De Radikale, hvor integrationsordfører Sofie Carsten Nielsen (R) minder Støjberg om, at ombudsmanden ikke er endnu en politiker, man bare kan diskutere med.

- Folketingets Ombudsmand er til for at kontrollere magthaverne og behandle klager over offentlige myndigheder. Det er en grundpille i vores demokrati. Det er helt enormt arrogant blot at overhøre Ombudsmandens indsigelser, skriver Sofie Carsten Nielsen på Facebook.

/ritzau/