Støjberg: Svært at spå om tilstrømningen til Danmark

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) vurderer ikke, at det vil få den store betydning for flygtningetilstrømningen til Danmark, at Sverige har bebudet en strengere udlændingelov, mens Norge indfører midlertidig grænsekontrol.

Men hun understreger, at det "er svært at spå om rejseruterne", og understreger, at Sveriges nye asylregler først træder i kraft til april.

- Vi holder selvfølgelig meget øje med udviklingen i Sverige og Norge, og om det eventuel får betydning for tilstrømningen til Danmark, siger hun til Ritzau.

Ministeren siger, at det umiddelbart ikke haft har nogen betydning for Danmark, at Sverige tidligere i november indførte midlertidig grænsekontrol.

- Men det er klart, at tingene kan ændre sig. Derfor er vi også beredt på enhver situation, tilføjer ministeren.

I øjeblikket forhandler regeringen med de øvrige partier om yderligere stramninger på udlændingeområdet, men allerede i sidste uge blev første del af stramningerne i al hast vedtaget som lov.

Flere partier har ladet forstå, at det også haster at få de næste stramninger igennem, og det er Støjberg enig i.

- Det viser sig nu i al tydelighed, hvorfor vi skulle have hastet det igennem. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi vil hæmme tilstrømningen, og derfor er det vigtigt at få alle de redskaber, der kan blive brug for.

Blandt andet siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, til Jyllands-Posten, at udviklingen i Sverige bør medvirke til en diskussion, om man bør "gå et skridt videre", lyder det.

- Jeg er nøjagtigt lige så optaget af det her, som Dansk Folkeparti er. Det er jo også derfor, vi sidder og forhandler i øjeblikket.

Spørgsmål: Føler du dig presset af Dansk Folkepartis retorik?

- Nej, jeg synes ikke, at det kan undre nogen, at de siger, som de gør. Vi er alle meget optaget af at få strammet op på udlændingeområdet efter en række år med en meget lempelig udlændingepolitik, svarer Inger Støjberg.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip