Støjberg: Sverige afviser særaftale om flygtninge

Skrevet af admin

09/09/2015

Dagens topnyheder

Den svenske regering afviser at lave en særaftale om at tage imod de hundredvis af flygtninge og migranter, der de seneste døgn har krydset grænsen til Danmark.

Det oplyser integrationsminister Inger Støjberg (V) tirsdag aften til TV2, efter at hun har været i dialog med den svenske justits- og migrationsminister, Morgan Johansson.

- Der kommer ingen aftale. Svenskerne har forståelse for vores henvendelse til dem, men deres regler gør, at regeringen i Sverige ikke bare kan træffe sådan en beslutning.

- Det gør migrationsværket (de svenske udlændingemyndigheder, red.). Det ville simpelthen kræve en lovændring, hvis de skulle gå med til sådan noget her, siger hun til TV2.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sagde mandag, at Danmark på myndighedsniveau er i kontakt med både Tyskland og Sverige for at finde en løsning, så folk kan søge derhen, hvor de ønsker at være.

Tidligere på dagen sagde Inger Støjberg, at det så ud til at blive vanskeligt at finde en løsning med svenskerne.

Hun havde forsøgt at få kontakt på det politiske niveau, men det havde indtil videre ikke været muligt.

Og tirsdag aften er regeringens håb om at få en aftale i stand altså slukket helt.

- Svenskerne har meddelt, at de selvfølgelig følger reglerne. Dukker der nogen op i Sverige og beder om asyl, så vil de selvfølgelig behandle deres sag. Vi har haft en udmærket kommunikation med dem om det her, siger ministeren til TV2.

Rigspolitiet vurderer, at mere end 1300 flygtninge og migranter er kommet til Danmark de seneste dage.

/ritzau/