Støjberg tredobler beløbsgrænse i smykkeforslag

Skrevet af admin

08/01/2016

Dagens topnyheder

Et stærkt udskældt lovforslag om beslaglæggelse af kontanter og værdigenstande fra asylansøgere, ændrer nu indhold.

Det oplyser udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) til Ritzau.

- Vi har justeret en lille smule på lovforslaget, forklarer hun og uddyber:

- Det handler om, at vi har et princip i Danmark om, at hvis man kan forsørge sig selv, så skal man forsørge sig selv. Og det skal også gælde asylansøgere, lige så vel, som det gælder danskere, som har boet her hele deres liv.

Ændringen består blandt andet i, at kontantbeløb eller værdien af medbragte genstande skal overstige 10.000 kroner, før det kan komme på tale at beslaglægge dem til dækning af udgifterne til ansøgernes ophold.

Tidligere havde forslaget en beløbsgrænse på 3000 kroner.

Forslaget fastslår fortsat, at "genstande af større økonomisk værdi tages i bevaring". Men herfra undtages "som udgangspunkt" "almindelige personlige brugsgenstande som eksempelvis ure og mobiltelefoner", lyder det.

På samme måde vil "personlige genstande med en særlig affektionsværdi" "som altovervejende hovedregel ikke blive taget i bevaring".

- Der har været tvivl om, hvorvidt man kunne få lov til at beholde eksempelvis sin vielsesring. Og selvfølgelig kan man beholde en helt almindelig vielsesring, når man kommer til Danmark, og det har jeg ønsket at præcisere, forklarer Inger Støjberg.

/ritzau/