Støjberg: Vi åbner døren for al Qaeda

Spørgsmålet er blevet aktuelt, efter Flygtningenævnet har besluttet at tildele opholdstilladelser til syriske flygtninge, der kommer fra særligt uroplagede dele af landet.

»På den ene side vil vi gerne hjælpe folk i nød, og vi ved, at vi står over for en humanitær katastrofe i Syrien. Men på den anden side risikerer man at lukke al Qaeda-folk ind ad fordøren, når vi tildeler asyl til alle,« siger Inger Støjberg.

Ifølge Venstre-ordføreren er det derfor afgørende, at hver enkelt asylansøgning også fremover vil blive behandlet individuelt.

»Vi kunne sagtens ændre proceduren, så de syriske flygtninges sager bliver hastebehandlet. Det er bare vigtigt, at der ikke bliver givet automatisk asyl,« siger hun.

Inger Støjberg kræver også en garanti fra justitsminister Morten Bødskov (S) for, at flygtningene bliver sendt hjem igen, når borgerkrigen i Syrien er slut.

»Det, at man får asyl i Danmark, er ikke ensbetydende med, at man får ret til at være her altid. Derfor må justitsministeren garantere, at flygtningene fra Syrien bliver hjulpet hjem, når der igen er fred og ro i deres hjemland,« siger hun.

Dagens Gossip