Støjberg: Vi holder os inden for konventionerne

De stramninger, regeringen har lagt op til på udlændingeområdet, kan rummes inden for menneskeretskonventionen, mener integrations- og udlændingeminister Inger Støjberg (V).

- Det, vi har lagt på bordet, holder sig inden for konventionernes rammer, og sådan ser jeg umiddelbart også, at det skal være, siger hun på vej ind til forhandlinger om næste runde af udlændingestramninger.

Dansk Folkeparti slår i dagens udgave af Berlingske til lyd for at omskrive Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Konventionen står i vejen for at afvise familiesammenføringer og smide kriminelle udlændinge ud, mener partiet, der derfor har taget kravet om et opgør med konventionen med til forhandlingsbordet tirsdag.

Men Støjberg vil gerne høre DF's forslag fra andet end aviserne, før hun kommenterer det nærmere, siger hun.

- I første omgang vil jeg gerne høre Dansk Folkepartis forslag mere detaljeret. Det, vi selv har lagt på bordet, mener jeg holder sig inden for konventionerne.

Forhandlingerne drejer sig egentlig om en lang stribe af stramninger, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterede for et par uger siden.

Første del af de stramninger blev i al hast vedtaget som lov i sidste uge, og flere partier har ladet forstå, at det også haster at få de næste stramninger igennem.

Ud over stramninger af reglerne for familiesammenføring lægger regeringen blandt andet op til at skære i asylansøgeres madpenge og give politiet ret til at gennemsøge deres bagage for at se, om de har midler til selv at betale deres ophold på asylcenter.

De partier, der er mødt op til forhandlingerne, har alle erklæret, at de i det store hele kan se sig selv i regeringens udspil. Foruden de borgerlige partier er kun Socialdemokraterne med.

Partiformand Mette Frederiksen (S) mener, at Dansk Folkeparti afsporer debatten med forslaget om et opgør med konventionerne.

- Jeg synes, man skal skille tingene ad. Lige nu handler det om at håndtere de ekstraordinært mange indrejsende.

- Når det gælder kriminelle udlændinge, er vi betænkelige ved at tildele statsborgerskab til de forkerte, men nu og her handler det om at håndtere flygtningekrisen, siger hun på vej ind til forhandlingerne.

/ritzau/

Dagens Gossip