Støjberg vil angribe Thornings udlændingepolitik

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og resten af SR-regeringen kan se frem til at blive udfordret på den økonomiske politik og på udlændingepolitikken.

Det fastslår Venstres nyudnævnte politiske ordfører, Inger Støjberg, i sin første kommentar, efter at hun tirsdag overtog posten fra Ellen Trane Nørby, der skal på barsel.

- Jeg vil sætte hele spørgsmålet om vækst og arbejdspladser på dagsordenen, siger Inger Støjberg, som vil kæmpe for at få skatter og afgifter ned og få skabt flere arbejdspladser.

- Og så er det klart, at jeg interesserer mig meget for værdipolitik, for udlændingeområdet og retspolitik, og det går jeg ud fra, at jeg får lejlighed til at beskæftige mig med som politisk ordfører, siger hun.

Danmark skal være åben for dem, der kan og vil, men et lukket land for dem, der hverken kan eller vil, mener hun. Inger Støjberg er kendt som en "hardliner" på integrationsområdet og har flere gange vakt opsigt med hårde meldinger.

Op til næste folketingsvalg har Venstre da også brug for en politisk ordfører, der kan slås for partiet, bemærker formand Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg har lagt vægt på, at vi får en kriger. Vi er så småt ved at nærme os et folketingsvalg, og vi har brug for en person, der offensivt kan fortælle om Venstres politik, siger han.

Som politisk ordfører kommer Inger Støjberg til at spille en absolut fremtrædende rolle i partiet frem mod det kommende folketingsvalg, der skal afholdes senest i september 2015.

Det bliver Inger Støjbergs opgave at være i frontlinjen, når Venstre skal udfordre regeringen i debatter i folketingssalen og med udmeldinger i medierne.

Det er en rolle, hun kender godt. Da Venstre havde regeringsmagten, var Inger Støjberg politisk ordfører frem til 2009, hvor hun blev beskæftigelses- og ligestillingsminister.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip