Støjbergs stramninger giver husspektakler i rød blok

Allerede inden der er aftalt så meget som et komma i den pakke med udlændingestramninger, som integrationsminister Inger Støjberg (V) fredag har lagt frem, så knager det som en skonnert i havsnød i forholdet mellem Socialdemokraterne og De Radikale.

De gamle regeringspartnere ser unægtelig fuldstændig forskelligt på regeringens udspil, der blandt andet nærmest vil halvere ydelserne til alle, der ikke har været i Danmark i syv af de seneste otte år.

Derudover lægger regeringen op til at skærpe kravene på en række områder for at opnå permanent ophold og familiesammenføring.

Mens Socialdemokraterne - med forbehold for de markant nedsatte ydelser - har erklæret sig villig til at nå en aftale med regeringen og blå blok, har De radikale sammen med resten af rød blok drejet rundt på hælen og forladt forhandlingerne efter en times tid.

- Det er ret vildt, hvis Socialdemokraterne går med på det her, siger De Radikales udlændingeordfører, Sofie Carsten Nielsen.

Spørgsmål: Kan du overhovedet genkende din gamle regeringspartner nu her efter valget?

- Jeg synes, at vi havde en god, afbalanceret udlændingepolitik, da vi sad i regering. Men det ser ud som om, at de løber fra den politik, vi førte, siger hun.

Helt sådan formulerer man sig ikke hos Socialdemokraterne. Men partiets udlændingeordfører, Dan Jørgensen, vedstår alligevel, at partiet er i bevægelse.

- Vi evaluerer hele tiden vores politik. Og situationen har jo ændret sig, og derfor må vi også se på det samlede antal mennesker, der kommer til Danmark, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip