Støjplagede metronaboer får ret til genhusning

Forligspartierne om metrobyggeriet har indgået en aftale om en såkaldt nabopakke uden De Konservative. Det siger transportminister Magnus Heunicke (S).

Pakken skønnes samlet at koste 300 millioner kroner, som betales af Metroselskabet.

- Jeg er glad for at have en aftale på plads. Et bredt flertal skaber klarhed for metronaboerne, siger ministeren om pakken, som altså er faldet på plads uden De Konservative.

- Det er mig pålagt at handle, når projektet skrider i en sådan grad. De Konservative mangler lederskab for hele hovedstaden, siger Magnus Heunicke om De Konservatives tøven for at stemme ja til nabopakken.

Transportministeren præsenterede torsdag nabopakken, som blandt andet giver københavnere, der plages af støj fra byggeriet af den nye metrolinje, ret til genhusning på Metroselskabets regning.

Metronaboerne kan også vælge at lade Metroselskabet købe deres bolig til markedspris, og hvis de vælger at blive boende, skal mulighederne for at få erstatning styrkes.

Det maksimale beløb er fortsat 20.000 skattefrie kroner om måneden til de mest støjplagede naboer, men flere kan få erstatning i længere perioder.

Til gengæld fjernes altså metronaboernes mulighed for at klage til Natur- og Miljøklagenævnet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip