Større ulykke sker den 21. november ved Hotel Kolding Fjord

Onsdag den 21. november sker der en ulykke ved Hotel Kolding Fjord, hvor der vil være flere tilskadekomne – måske endda døde. Det er scenariet for en øvelse, som gennemføres af Beredskabsstyrelsen, Sundhedsstyrelsen og Rigspolitiet.

Hændelsen sker kort efter klokken 8.

- Myndighederne har planer klar på hylden for, hvad vi hver især skal gøre i en sådan situation. Det vi afprøver med øvelser som denne i Kolding er, om alle kender planerne godt nok – og om de rent faktisk bliver fulgt, når det går løs. Vi justerer selvfølgelig også i selve planerne, hvis noget i praksis viser sig ikke at være helt så smart, som det virkede bag skrivebordet, siger liniechef Karsten Vestergaard Hansen fra Sydøstjyllands Politi.

Formålet med øvelsen er, at træne samarbejdet mellem myndighederne i redningsberedskabet, især ude i marken, hvor hændelsen er sket. Der skal reddes og evakueres, ligesom de rigtige forholdsregler skal tages i en i begyndelsen uafklaret situation. Derefter skal substansen identificeres og – om muligt – uskadeliggøres.

Denne gang har øvelsen fået et tvist – det viser sig, at der er placeret en ukendt, men farlig substans, - og i øvelsen antages det, at den er placeret som led i en terrorhandling. Vil der komme flere terrorhandlinger? hvor i givet fald? er nogle af de overvejelser deltagerne også skal igennem, ligesom sikring af spor til efterforskning af forbrydelsen skal ske.

Øvelsen foregår ved og på Hotel Kolding Fjord mellem klokken 8 og 16.

Dagens Gossip