Størstedelen af migranter i Rødby vil ikke blive i Danmark

Skrevet af admin

07/09/2015

Dagens topnyheder

64 af de personer, der søndag kom med færger fra Puttgarden i Tyskland til Rødby på Lolland, har søgt asyl i Danmark.

Det oplyser politikommissær John Andersen fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi

- Vi har sendt 64 personer med bus op til Sandholmlejren, fordi de har søgt asyl. 166 andre er blevet indkvarteret på to hoteller i Rødby, fordi de har givet udtryk for, at de vil rejse videre til blandt andet Sverige og Finland, siger han til Ritzau ved 01.00-tiden natten til mandag.

Han har søndag ledt det kommandocenter, som politikredsen med opbakning fra tre andre politikredse har oprettet for at håndtere den pludselige strøm af flygtninge og migranter.

- Vi har aldrig før oplevet, at der er kommet så mange på én dag, siger han.

Der er ikke fuldstændig overblik over, hvor de nyankomne personer stammer fra. Men en meget stor del af dem er fra Syrien, har politiets tolke fortalt. Derudover er der også personer fra Irak og Afrika.

- Vi har registret dem alle sammen, og så finder vores udlændingekontrolgruppe i morgen (mandag, red.) ud af, hvad der skal ske med dem, siger John Andersen.

En gruppe, der via jernbanesporet forsøgte at rejse videre på egen hånd, er blevet kørt til hotellerne i Rødby.

- Men vi kan ikke afvise, at nogle af dem er stukket af og at de befinder sig i landet. Men i så fald er det fordi, de ikke vil lade sig registrere her og er på vej til andre lande, siger han.

DSB har fået instruktioner om at køre forsigtigt på strækningen, fordi flygtninge, der ikke er stedkendte, nok vil benytte den på deres færd.

Røde Kors oplyste søndag aften, at der er plads til at modtage flere hundrede flygtninge, der søger om asyl.

- Vi har købt ekstra dyner og madrasser, så vi kan indrette os. Men vi håber på og regner med at klare den med de pladser, vi har, siger Anne La Cour, som er chef for Asylafdelingen i Dansk Røde Kors, der står for driften af asylcentret Sandholmlejren i Birkerød.

- Der er en række centre rundt om i landet, som man kan åbne ved en hurtig udflytning, så der er nogle pladser. Så det skal nok gå, siger hun.

Foruden Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi har også politiet på Fyn og i Sønderjylland søndag taget imod grupper af flygtninge.

De to politikredse har natten til mandag ikke overblik over, hvor mange af de nytilkomne, der overvejer at søge asyl i Danmark.

Samlet er over 300 kommet til Danmark i løbet af dagen.

/ritzau/