Støtte til russiske homoseksuelle kan give bagslag

»Jeg er bange for, at et for stort og provokerende pres på den russiske regering vil styrke en homofobisk atmosfære i Rusland og give mere og mere had mellem Ruslands nationalister og de homoseksuelle. Det kan i værste fald betyde, at det ikke er trygt at gå på gaden,« siger Vladimir Ipanov, der i denne uge er i København for at deltage i årets Copenhagen Pride, der er en festlig begivenhed, som har til formål at promovere LGBT-miljøet i Danmark.

I slutningen af juni trådte en omdiskuteret, ny lov i kraft i Rusland, som blandt andet gør det muligt at straffe personer, der uddeler information om »ikke-traditionel seksualitet«, hvilket har været voldsomt kritiseret for at være i strid med flere europæiske landes syn på menneskerettigheder.

»Loven er lavet for at forsvare børn mod homoseksuel propaganda. Men vi synes nærmere, at den er anti-børnevenlig, da den forhindrer homoseksuelle teenagere i at få positive informationer om emnet, hvilket kan få dem til at føle sig forkerte,« siger Ipanov om sine største bekymringer ved den nye lov.

Loven har ikke kun medført en stor bevågenhed i Danmark, men også i resten af verden. Fra Toronto til Buenos Aires er mennesker gået på gaden med de karakteristiske regnbuefarvede flag for at vise deres modvilje mod Ruslands nye lov. Senest var det i København, hvor 10.000 mennesker tirsdag viste deres sympati på Christiansborgs Slotsplads.

Ifølge Ipanov, der selv deltog i demonstrationen, har den nye homolov allerede medført et øget antal overfald på gaden. Han nævner også, at der er opstået en trend i Rusland, hvor man filmer overfald på homoseksuelle og lægger filmklippene ud på internettet. Ipanov frygter, at det vil eskalere, hvis Danmark og andre lande ikke lægger presset på den russiske regering på en gennemtænkt måde.

»Jeg tror bestemt, at det er realistisk, at vi kan få regeringen til at trække den her lov tilbage. Danmark, EU og andre lande må bare ikke vise deres modvilje mod den nye lov ved at boykotte OL eller nægte samarbejde med russiske politikere. Det er vigtigt, at man bliver ved med at holde åbent for Rusland, så politikerne kan se, hvordan det fungerer i andre lande,« siger Vladimir Ipanov.

Meldingerne fra Christiansborg og udenrigsminister Villy Søvndal (SF) er, at Danmark hverken sportsligt eller politisk kommer til at boykotte de olympiske lege i Rusland i 2014.

Vladimir Ipadnov opfordrer i stedet de danske repræsentanter ved OL til at vise deres utilfredshed med den russiske homolov ved at bære det regnbuefarvede flag eller sågar male deres negle i farverne.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip