Stofa er tilbage på danske hænder

Stofa, der er en dansk operatør inden for bredbånd, kabel-tv og telefoni, er blevet solgt til den danske tele- og energikoncern Syd Energi for 1,9 milliarder kroner.

Det oplyser sælgeren, den svenske kapitalfond Ratos, i en pressemeddelelse.

Stofa forsyner cirka 375.000 danske husstande med kabel-tv og knap 200.000 danske husstande med bredbånd. Tjenesterne udbydes i tæt samarbejde med 300 antenneforeninger i hele Danmark.

For Ratos indebærer salget en kapitalgevinst på cirka 850 millioner svenske kroner. Salget er dog betinget af, at relevante myndigheder godkender det ligesom Syd Energis repræsentantskab skal give grønt lys for købet.

Ratos købte Stofa tilbage i sommeren 2010 og virksomheden har siden gennemført store strategiske ændringer for at skærpe effektiviteten, øge kundetilbuddene og styrke konkurrencekraften.

- Vi har forhandlet en fornuftig aftale på plads med Stofas svenske ejer Ratos.

- Med de resultater, Stofa har leveret de seneste år, er vi sikre på, at Stofa i kombination med vores eksisterende tilbud bliver en rigtig fornuftig forretning, udtaler Niels Duedahl, der er administrerende direktør i Syd Energi.

Stofa havde i 2011 en omsætning på 1,1 milliard og et driftsoverskud på 146 millioner kroner.

Køberen, Syd Energi, som udbyder tjenester inden for energi, internet, tv og telefoni, har omkring 700 medarbejdere og omsatte i 2011 for 2,9 milliarder kroner.

Syd Energis repræsentantskab skal tage stilling til købet den 13. november. De to parter regner med, at handlen forventes afsluttet tidligst ved årsskiftet.

 

Dagens Gossip