Stoke-angriber sender hårdt kæmpende irere til EM

16/11/2015

En af Irlands største profiler, Jonathan Walters, blev den store helt, da Irland vandt 2-0 hjemme over Bosnien-Hercegovina og dermed kvalificerede sig til EM-slutrunden i Frankrig til sommer.

Den 32-årige Stoke-angriber var nemlig manden bag begge irske scoringer i sejren, der betyder, at Irland samlet vinder de to playoff-opgør med 3-1.

Første scoring faldt i det 24. minut, efter at kampens hollandske dommer Björn Kuipers havde dømt et ganske tvivlsomt straffe for hånd på bolden hos en bosnisk spiller.

Og selvom straffesparket umiddelbart så en anelse tyndt ud, så var det efter kampens indledning fortjent, at Walters med stensikker eksekvering kunne bringe Irland på 1-0.

Scoringen fik sparket en anelse mere gang i gæsterne fra Bosnien-Hercegovina, der sluttede første halvleg som det bedste hold.

Det var også bosnierne, der indledte anden halvleg bedst.

Udeholdet sad tungt på spillet, og fik presset irerne dybt ned på deres egen banehalvdel.

Efter 53 minutters spil var det bosniske pres tæt på at give pote. Fløjspilleren Edin Visća lagde et indlæg skråt tilbage i feltet til Senad Lulić, der dog ikke fik noget ud af chancen.

Bosnien fortsatte med at være det dominerende hold resten af kampen, men kunne ikke spille sig gennem de hårdt kæmpende ireres defensiv.

I stedet kunne Walters med cirka 20 minutter tilbage af kampen øge føringen til 2-0 efter et skarp irsk indlæg. I de døende minutter var intensiteten i kampen høj, og Bosnien var med et skud på overliggeren tæt på at reducere.

Men irerne hold stand og hjemmepublikummet kunne fejre 2-0-triumfen.

Irland kan dermed sætte kursen mod Frankrig som den 22. nation, der er klar til EM-slutrunden i 2016.

Tirsdag bliver de to sidste nationer fundet, når Danmark tager imod Sverige, og Slovenien får besøg af Ukraine i de afgørende playoffkampe.