Stolt Esbjerg-anfører: Det er kæmpestort

Med 1-0-sejren over Elfsborg torsdag aften er Esbjerg allerede nu kvalificeret til 1/16-finalerne i Europa League.

En sjælden præstation af et dansk klubhold, og særligt bemærkelsesværdig fordi Esbjerg ved indgangen til 2013 var i overhængende nedrykningsfare i Superligaen. Nu er holdet pludselig blandt de sidste 32 hold i den europæiske turnering.

- Det er kæmpestort. Både for klubben og byen. Nu er Esbjerg på europakortet. Det er helt vildt, at vi går videre, siger anfører Hans Henrik Andreasen.

Han blev selv hentet tilbage til Esbjerg i januar, og hans anden periode i klubben har udviklet sig på en måde, det var svært at forestille sig, da den sure vintertræning blev indledt for 11 måneder siden.

- Det her kommer da bag på mig, og i dag synes jeg faktisk, at der var klasseforskel på de to hold. Det var her, vi havde chancen for at gøre arbejdet færdigt, og heldigvis lykkedes det, siger Andreasen.

Han og holdkammeraterne gav ellers publikum en aften med mange frustrationer, inden det efter en række afbrændere endelig lykkedes at score sejrsmålet 20 minutter før tid.

- Man følte sig hele tiden lidt usikker, når vi havde så mange chancer og ikke fik den puttet ind. Man frygtede, at de ville gå op og score i den anden ende, men heldigvis scorede vi først, konstaterer Hans Henrik Andreasen.

Nu venter altså 1/16-finalerne til foråret, men inden det kommer så vidt, skal esbjergenserne lige have overstået de to sidste gruppekampe, hvor der ud over en førsteplads er penge på højkant.

Der er omkring 1,5 millioner kroner til Esbjergs klubkasse for hver sejr.

- Der er selvfølgelig en del penge at spille om. Vi er ikke presset på samme måde, men det er alt andet lige også et udstillingsvindue for alle spillere. Specielt dem, der er under 25, siger den 34-årige kaptajn.

Næste gang, Esbjerg skal i europæisk kamp, er om tre uger, hvor Standard Liege kommer på besøg på Blue Water Arena.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip