Stolt Klavs Bruun: Vi gjorde svenskerne rådvilde

Forløsningen var til at få øje på i den danske lejr, efter at håndboldkvinderne søndag aften slog Sverige med 26-19 i 1/8-finalen ved VM på hjemmebane.

Ikke blot sikrer det, at turneringen fortsætter med dansk deltagelse, men nu er Danmark også klar som deltager i forårets kvalifikationsturnering til OL i Rio de Janeiro.

- Det var dejligt, lyder det fra en lettet træner Klavs Bruun Jørgensen.

- OL-kvalifikationen har været et klart mål. Jeg har ikke haft meget tid med dette hold, og jeg har ikke haft slutrunder tidligere. Jeg bliver klogere og klogere for hver kamp, og jo flere turneringer, vi kan kvalificere os til, jo bedre kan jeg få hamret holdet sammen.

Landstræneren er imponeret over det forsvarsspil, hans hold viste i første halvleg, hvor svenskerne blev holdt væk fra scoring i halvlegens sidste 13 minutter.

- Vi fik lagt et rigtig godt tryk på det svenske angrebsspil, og de virkede rådvilde og vidste ikke, hvilke systemer de skulle køre. Så laver man fejl. Det har vi selv oplevet, og det gjorde svenskerne så også, lyder det fra Klavs Bruun Jørgensen.

Medvirkende til den vellykkede danske præstation var også, at han havde valgt at beholde Kristina Kristiansen på banen, når danskerne forsvarede.

Det gav nyt liv til det skrantende kontraspil.

- Det fungerede godt. For det første løste hun de forsvarsopgaver, hun havde ude på fløjen. Men hun er også meget dygtig til at bære bolden frem. Vi har været i tvivl, om vi kunne tillade os det, fordi de andre hold har haft stærke fløje.

- Det så rigtig positivt ud. Nu skal jeg se video med Rumænien og se, hvordan de spiller. Så må vi se, om det kan blive en løsning for os igen, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Landstræneren erklærer sig overrasket over, at det netop er rumænerne og ikke Brasilien, der bliver modstanderen i kvartfinalen.

- Jeg havde regnet med, at det var Brasilien, der stod foran os. Men vi ved, at Rumænien nu har slået et af verdens bedste hold, og det skal vi have stor respekt for, siger Klavs Bruun Jørgensen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip