Stolt Majka dedikerer Tour-sejr til kræftramt kammerat

For andet år i træk er det tilsyneladende Rafal Majka, der skal sørge for opmuntringerne i Tour de France for Tinkoff-Saxo.

Den lille polak vandt onsdagens 11. etape, der blandt andet gik over legendariske Col du Tourmalet. Dermed sikrede han det russiske hold den første sejr i dette års Tour.

Den kommer to dage efter, at holdkammeraten Ivan Basso modtog den chokerende besked om, at han var ramt af testikelkræft.

- Denne sejr er til Ivan Basso, der er hjemme nu. Og så selvfølgelig til min kone og mine børn, som giver mig styrke, siger Rafal Majka.

Sidste år blomstrede den 25-årige polak for alvor, da hans kaptajn, Alberto Contador havde forladt løbet, og med to etapesejre og en samlet sejr i bjergkonkurrencen blev han en af Tourens store skikkelser.

I år har der været ganske stille om polakken, lige indtil 11. etape, hvor han cirka midtvejs på Tourmalet rev sig fri af en gruppe udbrydere og kørte alene til mål på kategori 3-stigningen Cauterets.

- Jeg vidste, det ville blive en hård etape, men jeg kan godt lide, når det er varmt. I dag fik jeg muligheden for at komme med i et udbrud, og det er jeg glad for.

- Jeg er dog fortsat først og fremmest med for at hjælpe Alberto Contador, siger Majka.

Polakken kørte over målstregen et minut foran nummer to, Dan Martin (Cannondale-Garmin).

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip