Stolt Mørkøv håber på plads i historien

Den erfarne dansker med par nummer syv på ryggen, Michael Mørkøv, kunne endnu engang køre sejrsrunde med laurbærkransen om halsen efter tirsdagens finalejagt i den 51. udgave af det traditionsrige seksdagesløb.

I 2009 - 2011 var det sammen med makkeren Alex Rasmussen, men denne gang var det sammen med seksdagesdebutanten og sommerens OL-vinder, Lasse Norman Hansen, og den erfarne rytter er stolt af præstationen fra parret med nummer syv på ryggen.

- Meget af det, man kører cykelløb for, er også at skrive sig ind i historiebøgerne. Jeg var stolt for nogle år siden, da Alex Rasmussen og jeg var de eneste, der havde vundet tre år i træk, og jeg stolt igen i år, siger han.

Men Mørkøv har ikke fået nok af sejrens sødme, og han regner med at være tilbage igen til næste års løb i Ballerum Super Arena.

- Jeg regner helt sikkert med at komme tilbage næste år. Jeg nyder at køre her i Ballerup. For mig er det et af årets højdepunkter, og jeg vil rigtig gerne komme tilbage og køre her de næste mange år, siger han.

- Det er klart, at med min unge alder håber jeg på at kunne vinde nogle flere gange her endnu, siger Michael Mørkøv.

Han håber på endnu en tur i par nummer syv, selvom der er hård konkurrence om at køre i den dannebrogsfarvede trikot.

- Nu er vi jo tre mand, der bejler til par nummer syv. Det er arrangøren Michael Sandstød, der må sammensætte, hvem han ønsker i par nummer syv. Men det er da klart, at Lasse er trådt ind på den store scene her og vist, at han bejler til pladsen, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip